"Влада" Криму заявляє, що НБУ заважає гасити борги за облігаціями

Вівторок, 1 липня 2014, 11:42

Національний банк України перешкоджає Криму у виплаті своїх боргових зобов'язань за облігаціями.

Про це заявила "віце-прем'єр-міністр" Криму Євгенія Бавикіна, пишуть "Крим.реаліі".

Зокрема, як зазначила Бавикіна, "Міністерство фінансів Криму" готове погасити основну суму боргу перед інвесторами в розмірі 133 мільйони гривень (505,4 млн руб) і виплатити відсотковий дохід за 12-й процентний період у сумі 4,8 млн грн (18, 27 млн ​​руб), якщо НБУ надасть реєстри власників облігацій.

"Міністерством фінансів Республіки Крим направлено лист в Нацбанк України від 03.04.14 про надання реєстрів власників облігацій, сформованих станом на 21.03.2014, із зазначенням банківських реквізитів, на які необхідно зарахувати процентний дохід для забезпечення виплат по облігаціях внутрішньої позики АРК 2011 року. До теперішнього часу інформація від Нацбанку України не надійшла", - повідомила Бавикіна.

Реклама:

Як зазначили у відомстві, 12 березня 2014 року в Головному управлінні Державної казначейської служби України в Криму Мінфіном АРК було зареєстровано бюджетне фінансове зобов'язання на суму 4,8 млн гривень, на підставі якого було виділено кошти на фінансування, необхідне для виплати відсотків за облігаціями внутрішньої місцевої позики.

Але як стверджує кримський "віце-прем'єр" "платіжне доручення не було виконано Державною казначейською службою України".

Після того, як самопроголошена влада півострова в березні відключилися від системи платежів Державної казначейської служби України, зв'язок з власниками облігацій був втрачений.

Пізніше Національний банк відмовився передати кримським "чиновникам" реєстр власників облігацій. Отже, технічної можливості здійснити виплату у керівництва регіону немає.

20 червня, "влада" Криму повинні були виплатити 133 млн гривень по облігаціях, розміщеним в 2011 під 14,5% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!