ГПУ виявила факти розкрадання військового майна на 27 мільйонів

Вівторок, 1 липня 2014, 11:32

Проведеними перевірками законодавства з питань збереження військового майна виявлено численні факти втрат озброєння та військової техніки на держпідприємствах, переданих у 2011 році з Міноборони до "Укроборонпром".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Так, на 17 підприємствах - учасниках Концерну встановлено відсутність 189 одиниць автомобільної та бронетанкової техніки, розукомплектування 440 одиниць авіаційної, артилерійської та іншої техніки.

Наведені негативні наслідки стали можливими в результаті тривалого неприйняття рішень службовими особами Міноборони та Збройних Сил про його закріплення за іншими військовими частинами ЗСУ, не забезпечення інвентаризації цього майна та його належного обліку, що призвело до втрат зазначених матеріальних ресурсів вартістю понад 27 млн гривень, а також негативно вплинуло на стан обороноздатності держави.

Реклама:

За даними фактами 26 червня поточного року Генеральною прокуратурою України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто неналежне виконання службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!