"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газова зустріч в Брюсселі відбудеться за ініціативи Єврокомісії

Понеділок, 9 червня 2014, 11:02

Черговий раунд переговорів з вирішення спірних газових питань у форматі Україна - ЄС - Росія відбудеться у Брюсселі у понеділок, за ініціативою Європейської комісії.

Про це у Брюсселі повідомила представник єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Еттінгера Сабін Бергер, передає УНІАН.

"Зустріч розпочнеться о 19.00 за участі комісара Еттінгера, міністрів Новака і Продана та за участю НАК "Нафтогаз України", - сказала вона.

Як повідомлялося, 4 червня голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв провів переговори в Берліні з головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером, у результаті яких було вирішено перенести дату переведення України на передоплату за поставки російського газу з 9 на 10 червня.

Реклама:

"Нафтогаз України" за результатами переговорів від 4 червня очікує від "Газпрому" зустрічної пропозиції з внесення змін до чинного контракту купівлі-продажу природного газу.

"Газпром" з квітня вирішив скасувати всі пільги на поставки газу Україні. В результаті ціна на російський газ з квітня 2014 року збільшилася до 485 доларів за тисячу кубометрів з 268,5 долара у першому кварталі цього року.

При цьому Міллер заявляє, що на 7 червня борг України за поставлений газ досягне 5,2 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!