"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Ощадбанк" заплатив 2 мільйони за програмне забезпечення

Субота, 7 червня 2014, 17:22

ПАТ "Державний ощадний банк України" 22 травня уклало угоду з ТОВ "Юніті-Барс" на постачання програмного забезпечення вартістю 1,9 мільйона гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Як зазначається, кошти виділено на впровадження та модернізацію програмного забезпечення автоматизованої банківської системи "БАРС Millenium" до 1 вересня 2015 року.

Ця програма має зменшити об’єм даних для щоденного резервного копіювання на 60%, збільшити продуктивність роботи ядра на 20% та зменшити час на формування звітності для НБУ на 48%.

Реклама:

На сайті фірми "Юніті-Барс" вказано, що роботи по доопрацюванню програми "БАРС Millenium" у "Ощадбанку" було виконано у лютому 2014 року. Однак які саме то були роботи - не повідомляється.

Фірма "Уніті-Барс" почала отримувати замовлення на програмне забезпечення у 2011 році. Наразі відомо про держпідряди фірми на суму щонайменше 15,68 млн гривень.

Наразі компанія записана на Валерія Кондакова, разом з тим донедавна вона належала низці фізосіб.

Однією з найбільших окремих часток володів Юрій Стяжкін, він же донедавна очолював компанію в якості директора від її заснування у 1996 році. Стяжкін також відомий як співвласник МПП ТОВ "Едвайс", де його партнером є Сергій Тащилкін. Ця людина відома після скандалу з закупівлею Міністерством внутрішніх справ квартир у Криму.

У вересні минулого року депутат від "Батьківщини" Геннадій Москаль повідомив, що МВС за бюджетні кошти придбало в Ялті нерухомості на 14 мільйонів гривень.

"У грудні 2012 року за вказівкою керівництва МВС було перераховано велику суму грошей на придбання нерухомості приватному підприємцю з міста Ялта, такому собі Тащілкіну Сергію Олександровичу", - повідомив депутат.

При цьому гроші Тащилкіну перерахували за один день, але дванадцятьма окремими платежами з метою уникнення тендерних процедур.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!