Економіка США створила в травні 217 тисяч робочих місць

Субота, 7 червня 2014, 11:03

Американська економіка в травні створила 217 тисяч робочих місць, а рівень безробіття залишився на позначці 6,3%, хоча ринок очікував 6,4%.

Ці дані говорять про те, що ніяких ознак ослаблення економіка не демонструє, пишуть "Вести.ru".

Більш того, дані виявилися кращими за прогнози, економісти очікували зростання числа робочих місць на 210 тисяч. Попередні дані були переглянуті в бік зниження, але незначно, всього на 6 тисяч робочих місць.

Найбільший приріст робочих місць в травні показали транспортний сектор, ресторани, а також сектор охорони здоров'я. Однак ключові для американської економіки сектора, виробництво та будівництво, створили всього 16 тисяч робочих місць.

Реклама:

Середня погодинна заробітна плата зросла на 0,2% до 24,38 долара, показник за останні 12 місяців зріс вже на 2,1%. Середня тривалість робочого тижня не змінилася і становила 34,5 години.

Рівень участі в робочій силі також без змін на рівні 62,8%, що правда відповідає 36-річному мінімуму. Багато в чому і тому загальне безробіття знаходиться на досить низькому рівні.

Варто відзначити, що в 2014 році економіка створює в середньому 214 тисяч робочих місць на місяць, приблизно на 10% вище показників 2013 року, тоді економіка створювала в середньому 194 тисячі робочих місць.

Про реакцію ринку судити поки рано, в цілому спостерігається оптимізм, але американська сесія тільки починається, і необхідно подивитися, як вона пройде, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!