"Київенерго" погасить "Нафтогазу" 1,3 мільярда гривень боргу

П'ятниця, 6 червня 2014, 18:02

ПАТ "Київенерго" зобов'язалося здійснити погашення боргу перед НАК "Нафтогаз України" за газ на суму 2,622 мільярда гривень двома траншами: 50% до 1 липня, залишок - до 1 жовтня, тобто до початку опалювального сезону.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Київенерго" зазначає, що така сума пов'язана із заборгованістю споживачів перед компанією за теплову енергію, яка з початку поточного року зросла на 12,2%, або на 0,213 млрд гривень - до 1,957 млрд гривень.

"Київенерго" уточнює, що борг за теплову енергію житлового сектора Києва становить 1,131 млрд гривень, установ, що фінансуються з держбюджету - 0,05 млрд гривень, з місцевих бюджетів - 0,74 млрд гривень.

Реклама:

Столична енергокомпанія нагадує, що в разі збереження проблеми боргу "Нафтогаз" погрожує припинити поставки газу на ТЕЦ компанії.

Як повідомлялося, "Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької ТЕЦ.

Найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України "ДТЕК" Ріната Ахметова володіє 72,33% акцій "Київенерго". Ще 25%+1 акція компанії належить НАК "Енергетична компанія України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!