Зустріч Росії, ЄС і України щодо газу запланована на 11 червня - ЗМІ

П'ятниця, 6 червня 2014, 17:06

П'ятий раунд тристоронніх переговорів щодо газу між Росією, ЄС і Україною намічений на 11 червня.

Про це повідомило ИТАР-ТАСС джерело в інститутах Європейського союзу.

"Місце зустрічі поки не узгоджено, але з високою ймовірністю це буде Брюссель", - сказав він.

Співрозмовник агентства також зазначив, що в Єврокомісії не виключають можливості відновлення контактів між газовими відомствами України та Росії вже у ці вихідні.

Реклама:

"Ми розраховуємо, що сторони вийдуть на тристоронню зустріч з конкретними пропозиціями", - підкреслив співрозмовник агентства.

У теж час він утримався від коментарів можливого змісту цих пропозицій, зазначивши лише, що в Брюсселі "вважають цілком реальним досягнення компромісного рішення між Москвою і Києвом як за цінами за газ, так і за календарем погашення української заборгованості".

Попередній раунд тристоронніх переговорів пройшов у Брюсселі 2 червня. У ньому взяли участь голова Міненерго РФ Олександр Новак, єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер, а також міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.

Його головною темою було питання врегулювання української заборгованості за газ. За його підсумками сторони дійшли згоди не звертатися до суду і не переривати поставок газу до наступного раунду тристоронніх консультацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!