Росія "взялася" за сир ще одного українського заводу

П'ятниця, 6 червня 2014, 14:57

Россільгоспнагляд запровадила режим посиленого лабораторного контролю над молочною продукцією виробництва "Миргородського сироробного комбінату", що входить до складу одного з найбільших виробників цієї продукції в Україні групи "Мілкіленд".

Згідно з повідомленням на сайті відомства, причиною посилення контролю стало виявлення в сирах комбінату антибіотиків тетрациклінової групи.

Як повідомлялося, у квітні Росспоживнагляд заборонив ввезення на територію РФ молочної продукції українських підприємств "Рось" філія "Охтирський сиркомбінат", "Пирятинський сиркомбінат", "Гадячсир", "Золотоніський маслоробний комбінат" та "Техмолпром" у зв'язку з невідповідністю технічному регламенту на молоко і молочну продукцію.

Слідом за Росією аналогічне рішення прийняв Казахстан.

Реклама:

Слідом за цим, 13 травня Россільгоспнагляд ввів тимчасові обмеження на постачання продукції Пирятинського сирзаводу в РФ.

Таким чином, з урахуванням попередніх обмежень, запроваджених Россільгоспнаглядом і Росспоживнаглядом щодо українських виробників молочної продукції, безперешкодно експортувати "молочку" в Російську Федерацію можуть 5 з 27 сертифікованих підприємств.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: