"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google анонсувала планшет для створення 3D-моделей простору

П'ятниця, 6 червня 2014, 13:37

Компанія Google представила прототип планшета Project Tango Tablet, який здатний створювати тривимірні моделі навколишнього простору.

Про це йдеться на офіційній сторінці дослідницького проекту Google Project Tango, пише "Лента.ру".

За допомогою пристрою Google сподівається стимулювати розробників до розвитку 3D-додатків, технологій комп'ютерного зору й розпізнавання сигналів навколо.

Планшет Project Tango Tablet працює на базі чіпа Nvidia Tegra K1 c графічним модулем з 192 ядер - одного з найбільш просунутих графічних процесорів на ринку.

Реклама:

Серед інших технічних характеристик планшета - семидюймовий екран, 4 гігабайти RAM-пам'яті, 128 гігабайти вбудованої пам'яті, камера, що реагує на рухи, модулі wi-fi і 4G LTE.

Пристрій працює на програмній платформі Android і в нього вбудований сенсор глибини для 3D-моделювання простору.

Google також надасть розробникам кілька API (інтерфейс програмування додатків) для інтеграції даних зі сканерів з Android-додатками.

У продаж Project Tango Tablet вийде в кінці червня - імовірно, під час конференції для розробників Google I/O - і буде коштувати 1024 долара.

Однак Google попередила, що ці планшети поки в стадії ранніх прототипів і не призначені для кінцевих користувачів. Купити їх зможуть тільки обрані розробники - за такою ж моделлю спочатку поширювалися "розумні" окуляри Google Glass.

Чотири місяці тому Google представила смартфон Project Tango з аналогічною функціональністю.

Про запуск пристрою в серійне виробництво мови поки не йде, але Google в лютому заявляла про плани роздати перші 200 прототипів стороннім розробникам.

Сфери можливого застосування таких планшетів і смартфонів - формування 3D-моделей внутрішніх приміщень для планування інтер'єру, розробку маршрутів з навігацією всередині приміщень, ігрові функції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!