Airbus готова продати в Росії 17 тисяч патентів

Четвер, 5 червня 2014, 15:55

Airbus Group готова продати російським підприємствам 17 тисяч патентів на свої розробки.

Про це заявив член ради директорів компанії Жан Ботте у Новосибірську на міжнародному форумі "Технопром-2014", пишуть "Весті.Економіка".

"Ми зрозуміли, що ці технології можуть використовуватися і в інших галузях", - зазначив Ботті.

За його словами, Airbus щорічно готує заявки приблизно на 1 тис. патентів, тому для концерну важливий переклад розробок у виробництво.

Реклама:

Що стосується подальшої співпраці з Росією в сформованій політичній обстановці, то Airbus не коментує політичні питання, однак робота концерну з Росією триває, свідченням чого, зокрема, може служити участь Airbus у форумі "Технопром- 2014", підкреслив Ботті.

За його словами, в Росії працюють 400 інженерів Airbus, і "вони допомагають нашій компанії дуже серйозно".

Airbus Group - одна з найбільших авіабудівних корпорацій в світі, виробляє цивільні пасажирські та вантажні літаки, а також військові вантажні літаки. Airbus також реалізує безліч інноваційних проектів. Місяць тому фахівці компанії успішно випробували перший у світі літак, оснащений електродвигунами.

Віце-президент Airbus за космічними проектами Франсуа Ок заявив раніше, що санкції США та ЄС проти Росії негативним чином позначаться на проектах Airbus в космічній галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: