"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Підписання договору з ЄС про відкрите небо знову перенесли

Четвер, 5 червня 2014, 12:39

Через недотримання європейською стороною своїх зобов’язань угода про єдиний авіаційний простір між Україною та ЄС не буде підписана 5 червня, як планувалося раніше.

Про це повідомили джерела в Єврокомісії, передає "Інтерфакс-Україна".

Затримка у підписанні договору пов'язана з внутрішньоєвропейською проблемою - невизначеністю терміна "територія" в контексті Гібралтару.

"Дуже ймовірно, що документ буде підписаний 27 червня в Брюсселі", - повідомляють джерела в Єврокомісії.

Реклама:

Як відомо, договір передбачає право українських та європейських компаній здійснювати рейси між Україною і всіма країнами ЄС без міждержавного узгодження маршрутів. Його розглядають, як гарантію допуску на український ринок європейських low-cost авіакомпаній.

Також угода ліквідує монополію Міжнародних авіаліній України та їх європейських партнерів на деяких маршрутах (до прикладу – на сьогодні регулярні рейси між Україною та Францією мають право здійснювати лише МАУ та Air France).

"Відкрите небо" вважають запорукою зниження вартості авіаквитків вже з весни 2015 року.

Як повідомлялося, 21-22 жовтня 2013 року, Україна та ЄС завершили узгодження тексту угоди про єдиний авіаційний простір, а парафували його 29 листопада на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Терміни підписання переносили кілька разів з однієї причини - при парафування договору ЄС взяв на себе зобов'язання надати Києву відповідну юридичну формулу, але за півроку так і не зробив цього.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!