"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Країни G7 обіцяють Україні 18 мільярдів

Четвер, 5 червня 2014, 11:31

Лідери країн "Великої сімки" засудили дії Росії, які порушують суверенітет України, та підтвердили намір вдатися до більш суворих санкцій, якщо цього вимагатиме ситуація.

Про це йдеться у прийнятій за результатами першого дня саміту заяві G7, яка є у розпорядженні "УНІАН".

"Ми єдині у засудженні триваючого порушення з боку РФ суверенітету і територіальної цілісності України. Незаконне приєднання Росією Криму, а також дії щодо дестабілізації східної України є неприйнятними і повинні зупинитися. Ці дії порушують основні принципи міжнародного права і повинні бути проблемою для всіх країн", - йдеться у заяві.

У зв’язку з цим лідери країн "Великої сімки" підтвердили своє попереднє рішення ввести санкції щодо фізичних і юридичних осіб, які активно "підтримують або здійснюють порушення суверенітету і територіальної цілісності України, що загрожують миру, безпеці та стабільності України".

Реклама:

Також лідери G7 заявили про намір продовжувати працю з Україною для підтримки її економічного розвитку, суверенітет і територіальної цілісності.

"Ми закликаємо впроваджувати важкі реформи, які матимуть вирішальне значення для підтримки економічної стабільності та розблокування зростання, яке можливе за участю приватного бізнесу", - йдеться у заяві.

У цьому зв’язку лідери країн "Великої сімки" привітали рішення Міжнародного валютного фонду затвердити для України програму в розмірі 17 млрд доларів, як і "інші двосторонні і багатосторонні допомоги та кредитів, у тому числі близько 18 млрд доларів, передбачених на сьогодні з боку партнерів по G-7".

"Ми підтримуємо міжнародний механізм координації донорської допомоги для забезпечення ефективного надання економічної допомоги і вітаємо намір ЄС провести координаційну нараду на високому рівні в Брюсселі", - відреагували лідери на пропозицію Євросоюзу.

Крім того, вони привітали триваючі зусилля з диверсифікації джерел постачання Україні газу, в тому числі останні кроки ЄС в напрямку забезпечення реверсного постачання газу, і висловили сподівання на успішне завершення переговорів, що проходять за сприяння Єврокомісії щодо транзиту і постачання газу з РФ в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!