Баррозу знову нагадав Росії про санкції

Четвер, 5 червня 2014, 09:02

Жозе Мануель Баррозу, що йде з поста президента Європейської комісії, заявив про те, що європейські лідери одностайно підтримують посилення санкцій щодо Росії у випадку ескалації конфлікту в Україні.

Про це він наголосив в інтерв'ю каналу CNBC, пишуть "Весті.Економіка".

Виступаючи на засіданні групи G-7 промислово розвинених країн - G-8 мінус Росія - у Брюсселі, Баррозу зазначив, що група "голосно і виразно" роз'яснила свою позицію Росії і Україні.

"Ми за Україну. Ми хочемо, щоб ця країна була життєздатною, незалежною, демократичною і, сподіваюся, процвітаючою. Для нас неприйнятні дії Росії", - підкреслив він.

Реклама:

Вперше за 17 років Росія не була присутня на засіданні G-7. Великобританія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія і США проголосували за виключення країни з G-8 через "агресії відносно України".

За словами Баррозу, санкції, введені до теперішнього моменту, були "вельми ефективними". При цьому він роз'яснив, що європейські лідери одноголосно прийняли рішення про посилення санкцій, якщо ескалація конфлікту станеться через Росію.

Протягом перших 6 місяців 2014 Росія зіткнулася із загрозою настання рецесії, після того як внутрішній валовий продукт скоротився в I кварталі на 0,5% в порівнянні з попередніми трьома місяцями.

Економісти погіршили свої прогнози на поточний рік від уповільнення зростання до стагнації.

У I кварталі поточного року ВВП зріс на 0,9% в перерахунку на річні темпи після підвищення на 2% в IV кварталі і на 1,6% в I кварталі 2013.

Заступник міністра економічного розвитку Андрій Клепач оцінив зростання ВВП Росії за 4 місяці в 1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!