"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко каже, що буде професійною совістю Білоуса

Середа, 4 червня 2014, 20:31

Екс-міністр доходів і зборів України Олександр Клименко заявив, що буде професійною совістю теперішнього першого заступника міністра доходів і зборів Ігоря Білоуса.

Про це він написав під час онлайн- чату в Facebook.

Зокрема відповідаючи на питання чи вдається Білоусу виганяти з відомства "кротів Клименка" екс-міністр написав: "Я не знаю, хто такі "кроти Клименко" і що з переляку приснилося пану Білоусу. Я знаю, що ті люди, які працювали під моїм керівництвом - високопрофесійні і віддані своїй справі".

Крім того екс-міністр доходів і зборів заявив, що не бачить результатів роботи теперішнього міністерства доходів і зборів. Про це він написав, коментуючи заяву про ліквідацію "податкових ям" і зростанні надходжень до бюджету на 2,6 млрд гривень.

Реклама:

"Я якщо чесно не знаю, на основі чого робить такі висновки Білоус, але якщо ми подивимося на реальні цифри, то побачимо, що доведений Міністерством фінансів индикатив зі збору ПДВ на травень 2014 виконаний на 84%, бюджет недоотримав 1,4 млрд гривень", пише Клименко.

"Я бачу, що мої коментарі важливі - і бізнес та громадськість на них орієнтується, і я й далі буду показувати реальну картину в податковій і митній сферах. Якщо у людини немає професійної совісті, то я буду цією професійною совістю", - резюмує Клименко.

Як відомо, Клименка підозрюють у зловживанні владою та службовим становищем. ГПУ викликала його для проведення слідчих дій.

"Ми пропонуємо Олександру Клименку довести свою позицію не через соціальні мережі, а слідчому під протокол", - наголошував заступник генпрокурора Баганець.

Клименко, однак, не з'явився на допит до Генеральної прокуратури 7 травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: