"Південний потік" має відповідати європейським правилам на 100% - Баррозу

Середа, 4 червня 2014, 20:02

Президент Європейської Комісії Жозеф Мануель Баррозу щодо подальшого будівництва газопроводу "Південний потік" заявив, що всі енергетичні проекти в ЄС мають на 100% відповідати європейським правилам, і це буде стосуватися не тільки Болгарії.

Про це він заявив в Брюсселі, виступаючи на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

"Європейська Комісія гарантуватиме, що всі енергетичні проекти в ЄС, такі як "Південний потік", на 100% відповідають європейським правилам енергетичної конкуренції, державних закупівель і так далі", - заявив Баррозу.

Він нагадав, що ЄК вже почала відповідну процедуру проти Болгарії, запропонувавши Софії призупинити будівництво газопроводу на своїй ділянці через те, що "Південний потік" не відповідає вимогам Третього енергетичного пакету ЄС.

Реклама:

"Це значить, що ми серйозні. Така ж процедура буде застосована до інших країн, якщо деякі з перешкод щодо нашого внутрішнього ринку не будуть усунуті", - попередив Баррозу.

Як повідомлялося, 2 червня Брюссель запропонував Софії призупинити будівництво "Південного потоку" на болгарський ділянці. Офіційна причина - невідповідність проекту Третьому енергетичному пакету.

3 червня в ході виступу в парламенті прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що європейські країни повинні заблокувати будівництво газопроводу "Південний потік", що йде в обхід України.

"Ми закликаємо Європейський Cоюз заблокувати "Південний потік". Україна надійний транзитер. Ми виконуємо свої зобов'язання, якщо Росія не заважатиме", - сказав Яценюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!