"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і Росія обговорять ціну на газ без участі Європи

Середа, 4 червня 2014, 11:51

Газові переговори між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом" у двосторонньому форматі проходять сьогодні в Берліні.  

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан журналістам перед засіданням уряду, передає "УНІАН".

"Сьогодні переговори тривають, за наполяганням російської сторони, переговори переведені в двосторонній формат щодо ціни. При цьому переговори проходять між "Нафтогазом" і "Газпромом", це було наполягання "Газпрому". Переговори ведуться в Берліні", - сказав він та додав, що за планом переговори продовжаться до 9 червня.

За словами Продана, Україна пропонує російській стороні пакетне врегулювання газового питання.

Реклама:

"Україна чітко заявила на переговорах про необхідність пакетного врегулювання - це ціна на газ 268,5 доларів за тисячу кубометрів газу, після цього вирішується питання оплати відповідної заборгованості, яка теж має бути перерахована і за 2013 рік за ціною 268,5 доларів", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, під час переговорів, які відбулися між Україною, Росією та Європейською комісією з газових питань у Брюсселі 2 червня, сторони не досягли остаточних домовленостей щодо спірних питань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: