"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацгвардія збирається купити сухпайки у "прокладки" на 2,5 мільйона

Середа, 4 червня 2014, 11:36

Військова частина 3078 ВВ МВС оголосила про закупівлю 40 тисяч комплектів повсякденних наборів сухих продуктів на суму 2,51 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, сухпайки планується закупити по 64 гривні за комплект за переговорною процедурою закупівлі (раніше називалась "в одного учасника"). Єдиним запрошеним учасником переговорів ТОВ "Райтон", зареєстроване 12 вересня 2013 року у Києві за адресою масової реєстрації по вул. Байкова 7 разом із ще 93 фірмами.

Разом з тим, військова частина 3078 проводила і продовжує проводити відкриті торги по закупівлі харчів. У квітні-травні було оголошено закупівлі риби, хліба, курятини та м’яса на очікувану суму 17,67 мільйона гривень.

Реклама:

Закупівля сухпайків по неконкурентній переговорній процедурі стала єдиним виключенням.

В обґрунтуванні закупівлі не пояснюється чому постачальником було обрано саме фірму "Райтон", пише видання.

Військові вказують на наявність нагальної потреби у здійсненні закупівлі у зв’язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин.

При цьому посилаються на те, що у червні - липні 2014 року планування призову 9000 осіб на строкову службу до лав Національної гвардії України відповідно до розпорядження Головного управління Національної гвардії України від 19.05.2014 року № 3/22/4-259.

В листопаді 2013 року в мережі Інтернет були розміщені оголошення про продаж фірми "Райтон" за 6500 гривень. Основним видом діяльності фірми була вказана неспеціалізована оптова торгівля.

20 березня 2014 року в ТОВ "Райтон" змінився власник та директор.

Ним став Сергій Олександрович Поляков, основним видом діяльності ТОВ "Райтон" стало морське рибальство.

Контактним телефонним номером підприємства вказано +380506430206. За цим телефонним номером на російських та українських сайтах оголошень йдеться про продаж в Росії рибних консервів виробництва Керченського рибоконсервного заводу - на кордоні із Україною та зі складу в Брянську.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!