"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's може знизити кредитний рейтинг Росії

Понеділок, 30 червня 2014, 10:34

Рейтинг російських суверенних бондів був поміщений у бік пониження рейтинговим агентством Moody's Investors Service, яке вказує на ослаблення економіки на тлі конфлікту в Україні.

Про це пишуть "Вести.ru".

Компанія підкреслила, що якщо в результаті огляду рейтинг буде переглянутий, то він буде знижений на один пункт. Нинішній рейтинг РФ "Baa1" третій знизу в інвестиційному рейтингу.

Найжорсткіше з часів холодної війни протистояння Росії з США і їх союзниками може загальмувати економічне зростання країни, яке, за прогнозами аналітиків, і так буде найповільнішим з 2009 року.

Реклама:

Moody's підкреслило, що невизначеність, викликана конфліктом, може призвести до скорочення економіки на 1% цього року проти колишніх прогнозів, згідно з якими зростання становитиме близько 2%.

"Нинішня криза може значно погіршити ставлення інвесторів на найближчі роки, що збільшить число факторів, що стримують приплив інвестицій в Росію, серед яких слабкість закону і високий рівень корупції, - наголошується в заяві Moody's.

Також наголошується, що це може ще більше нашкодити економічним перспективам країни з урахуванням її великих інвестиційних потреб.

Обидва рейтингові агентства - Fitch Ratings і Standard & Poor's - знизили прогноз для Росії до "негативного".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!