"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росії не сподобалися молоко і сир ще двох українських заводів

Вівторок, 3 червня 2014, 20:06

Россільгоспнагляд запровадив режим посиленого лабораторного контролю над молочною продукцією виробництва Роменського молочного комбінату та Баштанського сирзаводу.

Згідно з повідомленням відомства, причиною посилення контролю для Роменського молочного комбінату стало виявлення в сухому молоці його виробництва кадмію, бактерій групи кишкової палички і сальмонели, а також перевищення допустимої кількості мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів.

У сирах Баштанського сирзаводу Россільгоспнагляд виявив свинець, що і стало причиною введення режиму посиленого лабораторного контролю.

Як повідомлялося, у квітні Росспоживнагляд заборонив ввезення на територію РФ молочної продукції українських підприємств "Рось" філія "Охтирський сиркомбінат", "Пирятинський сиркомбінат", "Гадячсир", "Золотоноський маслоробний комбінат" та "Техмолпром" у зв'язку з невідповідністю технічному регламенту на молоко і молочну продукцію.

Реклама:

Слідом за Росією аналогічне рішення прийняв Казахстан.

Слідом за цим, 13 травня Россільгоспнагляд ввів тимчасові обмеження на постачання продукції Пирятинського сирзаводу в РФ.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: