"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін продав ОВДП на 2 мільярди гривень

Вівторок, 3 червня 2014, 20:20

Міністерство фінансів на перших в червні первинних аукціонах з розміщення облігацій внутрішньої держпозики змогло залучити 2 мільярди гривень від продажу дворічних облігацій, тоді як попит на п'ятирічні папери був відсутній.

Як зазначається в повідомленні відомства, ставка розміщення становила 16,98% річних порівняно з 17% річних тижнем раніше.

Загалом на аукціон було подано шість заявок, однак Мінфін відхилив дві невеликі заявки на 20 млн гривень зі ставками до 17,5% річних.

Раніше відомство повідомило, що планує розміщувати в червні тільки гривневі ОВДП з погашенням через два, п'ять і сім років, відмовившись від пропозиції будь-яких валютних паперів і короткострокових гривневих паперів. Зокрема, в найближчі два вівторка будуть пропонуватися тільки п'ятирічні облігації.

Реклама:

Згідно з даними Державної казначейської служби, з початку поточного року по 2 червня на обслуговування держборгу було направлено 16,66 млрд гривень при плані 16,8 млрд гривень на п'ять місяців і 21,12 млрд гривень на півріччя.

За цей же період в рахунок погашення боргу було виплачено 27,17 млрд гривень при плані 46,88 млрд гривень на січень-травень і 65,44 млрд гривень на півріччя.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!