"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Будівництво LNG-терміналу ускладнює позиція Туреччини

Вівторок, 3 червня 2014, 16:51

Реалізацію проектів із поставки скрапленого природного газу в Україну ускладнює невизначеність Туреччини щодо дозволу на транспортування цього газу на українські термінали через протоку Босфор.

Про це заявив у ході виступу в парламенті прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає УНІАН.

"На превеликий жаль, не вирішено одне з основних питань - це як пройти Босфор. Я розмовляв із прем'єр-міністром Туреччини і звернувся з проханням, щоб ми розглянули можливість транспортування LNG через Босфор. Поки цієї відповіді немає", - заявив Яценюк.

За його словами, поки Україна не вирішила питання транзиту скрапленого газу, проект будівництва LNG-терміналу дуже складно здійснити.

Реклама:

Яценюк зазначив, що Україна може відмовитися від будівництва терміналів, при цьому взяти їх в оренду в американських компаній, "але так само, все упирається в протоку, яку неможливо зараз пройти".

Як повідомлялося, наприкінці 2010 року було створено державне підприємство "Національний проект "LNG-термінал", яке мало координувати роботу з будівництва терміналу з прийомки зрідженого природного газу в обсягу 10 млрд кубометрів на Чорноморському побережжі України до 2014 року.

30 січня 2012 року компанія Socoin завершила розробку техніко-економічного обгрунтування проекту "LNG-термінал", будівництво якого Кабмін затвердив у серпні того ж року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!