"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У липні представники ЄС проінспектують українських виробників свинини

Вівторок, 3 червня 2014, 16:04

У липні цього року європейські фахівці приїдуть в Україну інспектувати вітчизняні свинокомплекси на предмет можливості експорту їх продукції до країн Євросоюзу.

Про це в ході VI Міжнародного конгресу "Прибуткове свинарство" повідомив заступник міністра аграрної політики і продовольства Андрій Дикун, передає УНІАН.

"У липні в Україну приїжджають єврокомісари, які інспектуватимуть наші підприємства", - сказав заступник міністра.

За словами Дикуна, найближчим часом Мінагропрод має намір провести нараду з виробниками свинини й профільними асоціаціями, на якій планується визначити, чи готові компанії до проведення такої інспекції.

Реклама:

При цьому заступнику міністра важко відповісти, як довго може тривати перевірка, зазначивши, що це залежатиме від того, скільки підприємств буде відібрано для неї й скільки європейських інспекторів приїде в Україну.

Разом із тим, за словами присутнього на конгресі першого заступника генерального директора сільгосппідприємства "Галичина-Захід" Андрія Талами, можливість експортувати свинину до ЄС цікава для українських виробників, проте почати поставки найближчим часом навряд чи вдасться.

"Якщо ми й інші підприємства галузі доведемо європейським інспекторам, що наші умови виробництва відповідають європейським умовам, то ми виходитимемо на цей ринок. Але це питання не сьогоднішнього дня й навіть не двох найближчих років, а можливо, 4-5 років", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!