Україна подає позов до РФ на трильйон за анексію Криму

Вівторок, 3 червня 2014, 14:56

Україна має намір найближчим часом підготувати й подати позов до Російської Федерації на суму понад 1 трлн грн за незаконне захоплення й грабіж України.

Про це заявив у ході виступу в уряді прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає "УНІАН".

За його словами, "Україна почала процеси, а Генеральна прокуратура почала розслідування. І в рамках кримінальної справи український уряд подає позов на суму понад 1 трлн грн. Проблеми лежать у міжнародній правовій площині. Не так багато опцій, куди подати до суду. Але не розкриваючи всі юридичні деталі, я скажу: ми використовуємо всі можливі й законні методи для того, щоб притягти Росію до суду".

Яценюк зазначив, що Україна вже подала позови до Європейського суду з прав людини безпосередньо за анексію Криму.

Реклама:

"Ми готуємо й інші позови - зокрема, й до органів державної влади та управління РФ за незаконне захоплення і грабіж України. За це треба буде відповісти. Ми розуміємо, що такі судові процеси не проходять за місяць, але такі процеси матимуть результат", - запевнив глава уряду.

Нагадаємо, наприкінці травня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Мін‘юст звернувся із пропозицією до Генпрокуратури розглянути можливість арешту й відчуження на користь України російського державного майна як компенсацію збитків за анексію Криму РФ.

За словами Петренка, загальна сума збитків, завданих Україні анексією Криму Росією, становить 1 трильйон 80 мільярдів гривень, без урахування вартості корисних копалин і упущеної вигоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!