"Газпром" відмовився назвати нову ціну для України

Вівторок, 3 червня 2014, 11:57

У російській компанії "Газпром" відмовилися назвати нову ціну газу для України до завершення переговорів з цього питання.

Про це передає власний кореспондент "УНІАН" у РФ.

"Яка буде ціна - може бути, якісь орієнтири ми назвемо, коли домовимося, але ніяк не раніше", - сказав офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Відповідаючи на питання про те, яка ймовірність, що нова ціна російського газу для України буде наближена до 268,5 дол. за тис. куб. м, на чому наполягає Україна, Купріянов сказав: "Що стосується ціни, ви кажете, що українська сторона наполягає на цій ціні. Ви не знаєте, на чому вона наполягає, тому що знаєте тільки те, що говориться публічно".

Реклама:

Зі свого боку, генеральний директор компанії "Газпром експорт" Олександр Медведєв зазначив, що ціна для України, яку називає єврокомісар з енергетичних питань Гюнтер Еттінгер, "відповідає і нашим уявленням на ринку Європи".

Як відомо, 2 червня, Еттінгер сказав, що ціна газу для України повинна становити 350-380 дол. за 1 тис. куб. м.

Як повідомлялося, 27 травня глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "вікно для переговорів" за ціною на газ для України відкриється тільки після погашення накопиченого боргу, можливе зниження ціни, за рахунок скасування експортного мита, як це було у відповідності з Харківською угодою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!