"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США наполягатимуть на застосуванні фінансової зборої проти Росії - ЗМІ

Вівторок, 3 червня 2014, 09:45

Адміністрація Обами намагається зміцнити міжнародну підтримку свого зростаючого арсеналу фінансової зброї, спрямованої проти іноземних супротивників при обмежених втратах для союзників.

Про це пише Вільям Молдін у статті для The Wall Street Journal.

"На тлі того як адміністрація, можливо, готує новий раунд санкцій проти Росії, вона все більше спирається на маловідомий відділ у Державному казначействі США - групу розробників санкцій та фінансових детективів в Управлінні фінансової розвідки та вивчення тероризму (Office of Terrorism and Financial Intelligence) - якому відводиться провідна роль у зовнішній політиці США", - йдеться в статті.

Чиновник Казначейства, який очолює це управління, заступник міністра з фінансової розвідки Девід Коен наступного тижня планує другу за два місяці поїздку до Європи в рамках кампанії з підтримки використання фінансових методів нанесення ударів, зазначає видання.

Реклама:

"Засноване з метою підірвати фінансування тероризму після терактів 11 вересня 2011 року, управління Казначейства тепер грає центральну роль у здійсненні тиску за кордоном, на тлі того, як американська громадськість не прагне до військового втручання", - пише Молдін.

"За останні десять років ми розробили новий метод розширення впливу США, - заявив Коен в інтерв'ю. - Ми робимо це таким способом, який є унікальним у всьому світі".

У його управління входить розвідувальний відділ, який вивчає банківські звіти і відомості розвідувальних агентств про фінансові структури, які можуть завдати шкоди безпеці США, що робить Казначейство "єдиним міністерством фінансів у світі з внутрішнім розвідувальним відділом", зазначив Коен.

"Також існує група, що впроваджує санкції проти тисяч іноземних громадян і організацій, а також відділ по боротьбі з відмиванням грошей та іншими підозрілими операціями", - йдеться в статті.

"Тепер, за словами американських чиновників, вони часто можуть впливати на рішення іноземних лідерів, втручаючись у фінансові операції, які становлять для тих предмет занепокоєння, без негативних наслідків поголовного ембарго, хоча навіть такі фінансові інструменти можуть привести до непередбачуваних економічних збитків", - зазначає журналіст.

"Ми отримали великий досвід в зниженні побічного збитку, - стверджує міністр фінансів Джейкоб Лью в коментарях, які будуть зроблені в понеділок на конференції, організованій Центром стратегічних і міжнародних досліджень, присвяченій роботі управління за перше десятиліття його існування. - Але ми не можемо уникнути того, що, коли ми застосовуємо ці методи, з'являються ті, хто платить за це ненавмисно".

inopressa.ru

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!