"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газпром: З Південним потоком українська ГТС буде не потрібна

П'ятниця, 27 червня 2014, 15:09

Заступник голови російського газового монополіста "Газпром" Олександр Медведєв вважає, що після реалізації Південного потоку потреби у використанні газотранспортної системи України практично не залишиться.

Про це він сказав журналістам у Москві, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Відповідаючи на питання, як вплине на російську компанію намір України модернізувати свою ГТС за участю американських і європейських партнерів, Медведєв заявив: "На нас це ніяк не вплине. Україна може робити зі своєю ГТС все що завгодно, але не треба забувати - її вік в основному перевищує 35 років".

За його словами, необхідні інвестиції на підтримку її працездатності не робилися.

Реклама:

"Давайте ми за них вирішувати не будемо, нехай вони самі вирішують. У нас після реалізації проекту Південний потік, з роботою Північного потоку та інших наших транспортних маршрутів потреби у використанні української ГТС практично не залишиться", - підкреслив Медведєв.

При цьому він зазначив, що ніяких перешкод для будівництва Південного потоку "немає і бути не може". "Ми будівництво ведемо за графіком", - сказав він.

Медведєв вважає, що може бути дискусія щодо використання 100% потужностей цього газопроводу, хоча в ньому буде тільки російський газ.

Нагадаємо, єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер раніше заявив, що будівництво газопроводу Південний потік має бути призупинено, доки не буде забезпечена його відповідність до норм ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!