"Роснефть" і британська BP підписали контракт на 1,5 мільярда

П'ятниця, 27 червня 2014, 10:17

"Роснефть" і BP Oil International Limited підписали пакет угод, спрямованих на організацію довгострокових постачань нафтопродуктів і нафти на умовах передоплати.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Умови операції передбачають експортні поставки нафтопродуктів з можливістю заміщення нафтою в загальному обсязі до 12 млн тонн протягом 5 років на умовах передоплати, яка становитиме не менше 1,5 млрд доларів, повідомляється в прес-релізі російської компанії.

Ряд провідних світових фінансових інститутів брали участь в організації передоплати.

Реклама:

Ціна буде розраховуватися за формулою, аналогічною застосовуваної "Роснефтью" при реалізації нафтопродуктів і нафти в ході регулярних річних тендерів. Поставки за контрактом можуть початися вже в липні 2014 року.

Термін дії угод відповідає інтересам "Роснефти" щодо укладання довгострокових угод з великими споживачами, а також дозволяє ефективно здійснювати довгострокове планування поставок, заявили в компанії.

"Роснефть" розширює і зміцнює взаємовигідне співробітництво з компанією ВР. Дана угода відкриває нові можливості для обох компаній: забезпечує BP стабільні поставки і гарантовану якість нафтопродуктів, тоді як "Роснефть" підтримує високу прибутковість своєї збутової діяльності і, відповідно до референтної структурою подібних угод, отримує додаткові фінансові ресурси", - говорить президент і голова "Роснефти" Ігор Сечин.

"Роснефть" включена до переліку стратегічних підприємств Росії. Її основним акціонером (69,50% акцій) є ВАТ "Роснефтегаз", на 100% належить державі. 19,75% належать BP, що залишилися 10,75% акцій знаходяться у вільному обігу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: