"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сьогодні Україна повинна підписати економічну частину угоди з ЄС

П'ятниця, 27 червня 2014, 09:10

У Брюсселі 27 червня відбудеться другий і заключний день саміту Євросоюзу, на якому обговорюватиметься ситуація в Україні.

Як очікується, день розпочнеться з підписання угод про асоціацію та вільну торгівлю ЄС з Грузією і Молдовою, а також непідписаної ще частини аналогічної угоди з Україною, пише "Інтерфакс-Україна".

Голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу на прес-конференції в середу, 25 червня, назвав ці угоди "історичними для цих країн, але також історичними для Європи".

"У листопаді по завершенні Вільнюського саміту багато хто поспішив оголосити про провал нашої політики Східного партнерства, - нагадав він. - Я думаю, що вони, як завжди, недооцінили нашої вірності цій політиці, рішучості країн-партнерів йти вперед і прагнення їхніх громадян бути тісніше пов'язаними з ЄС".

Реклама:

Лідери країн ЄС вислухають президента Петра Порошенка, який звернеться до них з короткою промовою, і після цього робочий обід буде присвячений обговоренню ситуації в Україні.

За словами Баррозу, якщо за рішенням Ради Федерації РФ про відкликання мандата на застосування російських збройних сил на території України не послідує конкретних кроків по деескалації кризи, Євросоюз прийме додаткові заходи проти Росії.

Зі свого боку, канцлер Німеччини Ангела Меркель напередодні також повідомила, що 27 червня буде ухвалено рішення про доцільність введення нових санкцій проти РФ.

"Прогрес у справі врегулювання ситуації в Україні зараз не настільки очевидний, як хотілося б", - заявила Меркель на зустрічі з керівництвом Європейської народної партії в Бельгії.

Канцлер відзначила, що рішення про те, наскільки далеко ЄС слід піти в питанні санкцій, буде прийматися з урахуванням доповіді президента України Порошенка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!