В Україні зріс рівень безробіття

Четвер, 26 червня 2014, 15:32

Рівень безробіття в Україні у першому кварталі поточного року становив 8,8% від загальної кількості економічно активного населення, тоді як за підсумками першого кварталу 2013 року цей показник становив 8,1%.

Про це повідомили в Державній службі статистики, передає УНІАН.

Наголошується, що дані наведено з урахуванням показника незайнятого населення Криму і Севастополя.

Згідно з повідомленням, у регіональному розрізі найбільше незайнятого населення проживає у Вінницькій області - 10,9% від загальної кількості економічно активних громадян, у Житомирській і Тернопільській областях - по 11,1%, Закарпатській і Хмельницькій областях - по 10,5%, Кіровоградській області - 10%, у Черкаській області - 10,1%, у Полтавській, Рівненській і Чернігівській областях - 10,6%, 10,8% і 11%, відповідно.

Реклама:

Найменше незайнятого населення проживає в Києві - 6,6%. В абсолютних цифрах кількість безробітних у першому кварталі поточного року становила 1,88 млн осіб.

Як повідомлялося, згідно з методологією вітчизняної статистики, рівень безробіття в Україні в першому кварталі 2014 р. становив 1,9%. Водночас, у травні на тлі анексії Криму цей показник скоротився до 1,7% від загальної кількості працездатного населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!