Курченко: у мене немає і не було покровителів у владі

Четвер, 26 червня 2014, 12:17

Бізнесмен Сергій Курченко констатує, що закони України давали і продовжують давати грандіозні можливості для швидкого зростання бізнесу.

Про це він заявив в інтерв'ю "Независимой газете".

"У нас в країні на різних ринках є багато підприємців, яким вдалося досягти певного успіху. Будь-який успіх, особливо швидкий, автоматично пов'язують з політикою, з корупційними механізмами", - сказав Курченко, відповідаючи на питання про зв'язок з Олександром Януковичем і його оточенням.

За словами Курченко, в бізнесі першочергову роль відіграють стратегічне планування, вміння вибудовувати і підтримувати взаємовигідні партнерські відносини, швидкість прийняття рішень і грамотний менеджмент в умовах поточного законодавства.

Реклама:

Він зазначає, що закони України давали і продовжують давати грандіозні можливості для швидкого зростання бізнесу.

"У мене немає і не було покровителів у владі - нащастя. Як і всі великі бізнесмени, я був знайомий з вищими особами держави, у тому числі з президентом, з членами уряду, проте ніяких бізнес-преференцій від цього ніколи не мав. З президентом ми навіть ніколи не розмовляли по справах - зустрічалися хіба що на спортивних заходах ", - сказав Курченко.

Як відомо, Курченко виник в інформаційному просторі в кінці 2012 року, коли купив ФК "Металіст" у Олександра Ярославського. Пізніше він створив компанію СЄПЕК, яка купила в Німеччині мережу з 170 заправок. Крім того компанії належать 150 АЗС в Україні.

Також Курченко купив Одеський НПЗ і планував боротися за Лисичанський НПЗ.

За словами Курченка, у 2004 році він почав бізнес, маючи 200 тис доларів, зароблених в "Експогазі" і частково взятих у кредит, а вже в 2008 році його бізнес мав оборот у 300 млн доларів.

Нагадаємо, 23 квітня ГПУ оголосила Курченка у міжнародний розшук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: