Глава НБУ запевнила, що Нацбанк виконує всі положення угоди з МВФ

Четвер, 26 червня 2014, 09:15

Національний банк України виконує всі положення угоди з Міжнародним валютним фондом.

Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарєва, повідомляє прес-служба регулятора.

Гонтарева зазначила, що Нацбанк неухильно реалізовує всі положення, передбачені угодою з МВФ.

Вона наголосила, що головним завданням для центрального банку сьогодні є реформування монетарної політики і здійснення переходу до режиму таргетування інфляції.

Реклама:

З цією метою розроблено план-графік запровадження інфляційного таргетування на 12 місяців, що дозволить ефективно та послідовно застосовувати інструментарій впливу на рівень інфляції.

Крім того, за її словами, вкрай важливим є комплексне реформування банківського сектору, спрямоване на його консолідацію, посилення корпоративного управління, прозорість джерел капіталу і сучасний ризик-менеджмент.

Гонтарева розповіла, що, незважаючи на складну геополітичну ситуацію в Україні, наразі центральному банку вдалося зберегти стабільність фінансового сектору, дотримуватися режиму гнучкого курсоутворення та виконати свої зобов’язання в рамках угоди "Стенд-бай".

Серед інших нагальних завдань регулятора на найближчу перспективу голова Національного банку назвала поступову лібералізацію валютного ринку України.

Як відомо, з 25 червня технічна місія Міжнародного валютного фонду розпочала свою роботу в Україні з перевірки виконання структурних маяків.

Нагадаємо, перший транш було надано на початку травня, він становив 3,19 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!