"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Силуанов: пенсійні накопичення росіян пішли на Крим

Середа, 25 червня 2014, 16:34

Влада РФ не збирається повертати росіянам конфісковані у них в 2014 році 8 мільярдів доларів пенсійних накопичень, тому що витратили ці гроші на освоєння анексованого Криму і боротьбу з кризою, але обіцяють утриматися від аналогічного вилучення в 2015 році.

Про це пише "Reuters".

Рішення направити відрахування громадян замість їх накопичувальних пенсійних рахунків на утримання нинішніх пенсіонерів і таким чином заощадити на дотаціях Пенсійному фонду було ухвалене минулого року під приводом ревізії недержавних пенсійних фондів. Президент РФ Володимир Путін захищав це рішення і обіцяв, що гроші "нікуди не подінуться".

"Ніхто не збирався ці гроші повертати. Джерел для цього немає. Гроші пішли на Крим, на прийняття антикризових заходів", - сказав міністр фінансів Антон Силуанов журналістам у середу.

Реклама:

Він запевнив, що в 2015 році влада не збираються повторювати операцію, що викликала подив у фінансистів та деяких чиновників, які посилалися на кризу довіри до пенсійної системи і до послідовності держполітики.

"Ми не розглядаємо таку пропозицію. Ми заморозили, щоб навести порядок на ринку недержавних пенсійних фондів. Це проговорювалося з президентом і в уряді, і відступати від цього ми не збираємося".

Одним із критиків конфіскації був міністр економіки Олексій Улюкаєв, і він не змінив своєї думки.

"Я досі глибоко переконаний, що ті 243 млрд рублів накопичувальних пенсій, які були заморожені, ми повинні віддати тим НПФ, які пройдуть акціонування і перевірку регулятора, і що застрахованим особам все має бути компенсовано", - сказав Улюкаєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!