Вкладники банку Новинського втрачають 25% через курсову різницю

Середа, 25 червня 2014, 14:53

Фонд гарантування вкладів фізосіб виплачує відшкодування вкладникам банку "Форум" за валютними депозитами в гривневому еквіваленті за курсом Нацбанку на дату визнання банку неплатоспроможним.

Про це пише "УНІАН" з посиланням на повідомлення фонду.

Фонд нагадав, що з 23 червня проводить виплату відшкодувань вкладникам банку "Форум" через установи "Укрсиббанку".

"Відшкодування коштів за вкладом в іноземній валюті відбувається у нацвалюті після перерахування суми вкладу за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим НБУ на день прийняття рішення НБУ про віднесення банку до категорії неплатоспроможних та початку процедури виведення Фондом банку з ринку та здійснення тимчасової адміністрації", - йдеться в повідомленні фонду.

Реклама:

Нагадаємо, Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банк "Форум" 14 березня, і курс Нацбанку на цю дату становив 9,4759 гривень за долар.

Порівняно з офіційним курсом на дату початку виплат долар подорожчав на 2,4 гривні, або на 25% - до 11,8783 гривні за долар.

Таким чином, втрати вкладників за валютними депозитами за рахунок різниці курсів на дату визнання банку неплатоспроможним та дату початку виплат становили 25%.

Як повідомлялося, "УкрСиббанк" виплатить близько 2,3 мільярда гривень відшкодування за вкладами на користь більш як 100 тисяч вкладників ліквідовуваного банку "Форум".

Нагадаємо, власником банку "Форум" є "Смарт-холдинг" олігахра Вадима Новинського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: