"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Турбоатом" і Siemens поставлятимуть обладнання на російські АЕС

Середа, 25 червня 2014, 11:17

Українське ВАТ "Турбоатом" і німецький концерн Siemens підготують спільну пропозицію по проекту ВВЕР-ТОІ на поставку обладнання машинного залу атомних станцій.

Про це йдеться в повідомленні "Турбоатома", пишуть "РИА Новости".

ВАТ "Турбоатом" і німецький концерн Siemens підписали угоду про спільну участь у конкурсі на поставку обладнання машинного залу для атомних електростанцій, що споруджуються за сучасним типовим проектом оптимізованого і інформатизованим енергоблоку, в числі таких станцій - російські Курська АЕС-2 і Смоленська АЕС-2.

Згідно з угодою, сторони підготують спільну пропозицію по проекту ВВЕР-ТОІ на поставку обладнання машинного залу атомних станцій. В обсязі поставки - турбіна потужністю 1250 мегават на 1500 оборотів в хвилину виробництва "Турбоатома" і генератор виробництва Siemens.

Реклама:

За словами головного конструктора парових і газових турбін Віктора Швецова, який цитується в повідомленні, такий проект пропонується для російських Курської АЕС-2 і Смоленської АЕС-2.

"Фахівці "Турбоатома" і "Siemens" зуміли адаптувати турбіну з генератором, що відповідає попереднім завданням замовника. На даний момент ми спільно опрацьовуємо компонувальні рішення установки турбіни та генератора в машзалі", - зазначив Швецов. 

Чотири блоки Курської АЕС-2 будуть побудовані за проектом ВВЕР-ТОІ. Блоки розмістяться на ділянці з умовною назвою "Макарівка" на території муніципальних утворень Курчатовський район і місто Курчатов.

"Турбоатом" - головна наукова організація Міністерства промислової політики України з енергетичного машинобудування, входить до числа провідних турбобудівних фірм світу.

У лютому 2014 року генеральний директор "Турбоатома" Віктор Субботін гарантував виконання всіх зобов'язань перед російськими партнерами, зокрема перед держкорпорацією "Росатом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: