"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ просить мораторій на застосування санкцій до бізнесу на сході

Вівторок, 24 червня 2014, 14:21

Федерація роботодавців виступає за введення мораторію на застосування санкцій до бізнесу на сході України на період бойових дій.

Про це в ході засідання ради ФРУ повідомив голова федерації роботодавців Дмитро Фірташ, передають "Українські новини".

За його словами для стабілізації економічної ситуації в Україні необхідно ввести мораторій на застосування санкцій до бізнесу на час бойових дій на сході країни, підтримати малий і середній бізнес, ліквідувати корупцію, зберегти зовнішні ринки і децентралізувати фінансову систему.

За словами Фірташа, такий план роботодавці можуть запропонувати президенту України, уряду і парламенту.

Реклама:

Він зазначив, що на сході країни не всі підприємства можуть виплатити зарплату, податки, а це привід для порушення кримінальної справи проти директора.

"Ми можемо зіткнутися з ситуацією, коли керівництво підприємств сходу масово потрапляє під кримінальні статті просто тому, що йдуть затримки з фінансових операцій та розрахунків з контрагентами. Це ж стосується своєчасної сплати податків. Держава не може вимагати від бізнесу виконання всіх зобов'язань, тиснути перевірками, вилучати штрафи, пеню, заводити кримінальні справи доти, поки не забезпечити стабільні умови роботи", - сказав Фірташ.

Він зазначив, що за оцінками регіональних організацій роботодавців, на сході країни багато підприємств припиняють свою діяльність.

Вантажоперевезення на сході України скоротилися на 50%, обіг малого та середнього бізнесу скоротився на 80%.

Фірташ закликав керівників і власників підприємств в нинішніх умовах робити все для збереження робочих місць.

"Сьогодні невеликі підприємства практично зупинилися. У них не настільки великий запас міцності як у великого бізнесу. Нам важливо їх підтримати. Насамперед треба говорити про доступ українських підприємств малого та середнього бізнесу до державних закупівель", - сказав Фірташ.

За його словами, Україна могла б використовувати досвід інших країн і виділити для невеликих підприємств квоту на поставку товарів за держкошти.

"Ми розглядаємо частку малого і середнього бізнесу на рівні 50%", - сказав Фірташ.

За його словами ці норми необхідно внести в законодавство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!