Україна може розраховувати на великі євроінвестиції - Шеремета

Вівторок, 24 червня 2014, 13:22

Міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета переконаний, що Україна може розраховувати на достатньо великі інвестиції з боку європейських інвесторів, бо залишається досить цікавою для них.

Про це він сказав у програмі "Свобода слова", повідомили "УНІАН" у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів.

"Я маю можливість спілкуватися з європейськими інвесторами, є достатньо цікавий феномен: зали повні інвесторів. Практично на кожному інвестиційному форумі, і за кордоном, і в Києві, достатньо багато інвесторів, зацікавлених в Україні, зацікавлених у потенціалі цього ринку", - підкреслив Шеремета.

Передумовою для цього, вважає він, є три основні складові - спокій у країні, фінансова спроможність і відсутність корупції, і саме ці три фактори впливатимуть на рішення інвесторів щодо фінансування проектів в Україні.

Реклама:

"Перше, що їх турбує, - чи ми контролюємо свою територію, друга річ, яка їх турбує, - чи ми справді реально боремося із корупцією, третє - чи ми є фінансово сталі, чи не є фінансовими банкротами. Очевидно, що, говорячи про останні тижні і місяці, є поступки по всіх трьох напрямах, які, очевидно, хвилюють інвесторів. Якщо ми знімемо ці три найбільші тривоги, то, зважаючи на те, що зали повні людей, якщо додати сюди державне страхування ризиків, я думаю, що можемо отримати достатньо серйозні інвестиції", - зауважив міністр.

Шеремета висловив упевненість, що поєднання фінансової допомоги і інвестицій допоможуть відродити сталий економічний розвиток в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: