Юра Єнакіївський знайшов спосіб, як обдурити державу

Вівторок, 24 червня 2014, 09:39

Фірма "Праймтранс Компані", яка заволоділа активами державного підприємства "Стахановпромтранс", поміняла власників частки свого капіталу.

Про це пише Вадим Стародубцев у "Діловій столиці".

Як зазначається, замість підконтрольного народному депутату від Партії регіонів Юрію Іванющенку та його партнеру Івану Аврамову фонду "Інноваційні стратегії" 49% акцій "Праймтранс Компані"перейшли у власність компаній "Silver Code Investments" і "Tarvin Services" з Вірґінських островів.

Ця зміна власників може значно ускладнити повернення держпідприємству його активів.

Реклама:

Наприкінці 2011 року суд ввів процедуру санації "Стахановпромтрансу".

Згідно з нею, держпідприємство отримало 51% акцій "Праймтранс Компані", а фірма натомість отримала активи держпідприємства.

Як відомо, "Стахановпромтранс" володіє власними локомотивами, а також управляє 90 км залізниці, що з’єднують вугільні шахти і збагачувальні фабрики Стаханова і Брянки з магістралями "Укрзалізниці".

Отже, власниками "Праймтранс Компані" у 2011-му стали ДП "Стахановпромтранс" і фонд "Інноваційні стратегі" Іванющенка і Аврамова.

Однак, після того, як на початку червня цього року суд припинив санацію держпідприємства, фонд "Інноваційні стратегії"вийшов зі складу засновників "Праймтранс Компані", де його замінили вказані віргінські компанії.

За даними видання, таку ж схему Іванющенко і Аврамов збираються використати на інших своїх проблемних активах, придбання яких може бути переглянуте.

Наприклад, доля підконтрольної Іванющенку британської компанії Parrox Corporation Limited розміром 28% в ТОВ "Промтоварний ринок", що володіє відомим оптовим ринком в Одесі "7-й кілометр".

Днями, замість Parrox Corporation акціонером "Промтоварного ринку" стала кіпрська компанія Kittep Ltd.

Наші гроші

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!