"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ самостійно введе обмеження проти українського експорту

Понеділок, 23 червня 2014, 12:49

Рішення про захист свого ринку в разі підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС прийме уряд Росії, а не Євразійська економічна комісія.

Про це заявив віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов.

"З тієї нормативної бази, яка існує у нас зараз в Єдиному економічному просторі, після того, як матеріал сьогодні розглядалося на раді (Євразійській економічній комісії), у РФ з'являється право прийняти рішення на національному рівні", - зазначає він.

"Тобто у нас є тепер можливість застосовувати заходи митно-тарифного регулювання на рівні рішення уряду РФ. Нам тепер вже для цього рішення "на трьох" не потрібно", - додав перший віце-прем'єр.

Реклама:

Шувалов уточнив, що на засіданні ради ЄЕК в понеділок 23 червня розглядалося питання можливого застосування додатка 6 до договору про зону вільної торгівлі в СНД у зв'язку з можливим підписанням Україною угоди про асоціацію з ЄС.

Цей додаток дозволяє застосовувати всередині зони вільної торгівлі нульові ставки мит до країн, які уклали подібну угоду з іншими державами, якщо це призвело до істотного зростання імпорту через "перетин" зон вільної торгівлі.

При цьому ставки вводяться мита не можуть бути вище зобов'язань щодо СОТ.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: