"Енергоатом" купив труби у шість разів дорожче від ринку

Понеділок, 23 червня 2014, 09:19

НАЕК "Енергоатом" за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ "Виробниче об’єднання "Оскар" на постачання труб з нержавіючої сталі для ВП "Атоменергомаш" на суму 1,15 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, замовлено 2,731 т сталевих труб десяти видів. Усі марки сталі 08Х18Н10Т і всі з приміткою "не СВБ", тобто не "системи, важливі для безпеки".

Тендерні ціни на труби суттєво відрізняються від тих, які можна знайти у відкритих джерелах.

Реклама:

Наприклад, труби 57х4 мм "Енергоатом" замовив по 445 769 гривень за тонну, труби 32х3 - по 470 655 гривень за тонну. У відкритих джерелах є дані про такі труби по 69 тис гривень за тонну та 77 тисяч гривень за тонну, пише видання.

На сайті "Оскару" прайс-лист відсутній.

Засновниками фірми "Оскар" є компанія "Аверс-А" (0,01%), зареєстрована на Інгу Єлькіну з Дніпропетровська, ТОВ "Компанія з управління активами "Альтус ассетс актівітіс" (79,99%), яку контролюють кіпрський офшор "Дримдестіні холдінгс лімітед", Сергій Степанов та Юрій Чавичалов.

Донедавна у складі засновників також була австрійська компанія "Уеллмайнд інвест гмбх",пов’язана з покійним прем’єром Криму Василем Джарти, його зятем - нардепом Валерієм Омельченком, та Миколою Присяжнюком та Едуардом Ставицьким, екс-міністрами АПК й енергетики та вуглепрому відповідно.

Фірма "Уеллмайнд інвест" ввійшла до статутного капіталу "Оскару" у 2011 році і лише після цього "Оскар" почав вигравати тендери в системі "Енергоатому". Наразі тендерні здобутки фірми становлять 43,84 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!