Зростання дефіциту британського бюджету перевершило прогнози

Неділя, 22 червня 2014, 13:28

Минулого місяця дефіцит британського бюджету збільшився істотніше, ніж прогнозувалося, на тлі скорочення надходження від податків і підвищення витрат.

Про це свідчать дані Національного статистичного управління, пишуть "Вести.ru".

Як наголошується, без урахування впливу програм підтримки банків дефіцит становив 13,3 млрд фунтів стерлінгів (22,7 млрд доларів) проти 10,9 млрд фунтів, зафіксованих за той же період в 2013 році.

Економісти, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували цей показник на рівні 12,2 млрд фунтів.

Реклама:

Поповнення бюджету становило 1,4%, а витрати збільшилися на 0,3%. При цьому інвестиції підвищилися до 1,5 млрд фунтів з 1 млрд фунтів.

Згідно з протоколом червневого засідання британського ЦБ члени Комітету з кредитно-грошової політики вважають, що економіка Великобританії зможе зберегти нинішні темпи зростання і наслідки спаду "будуть подолані швидше, ніж очікувалося раніше".

"Низька вірогідність підвищення базової ставки Банком Англії в поточному році, передбачувана фінансовими ринками, дещо дивує", - зазначається в протоколі.

Темпи зростання цін на житло у Великобританії нарешті ослабли, що, ймовірно, є наслідком заяв Банку Англії про більш швидкий початок жорсткості грошово-кредитної політики.

Останнім часом на ринку були всі ознаки міхура, особливо це стосується Лондона. Але тепер з'явилася надія на можливу так звану "м'яку посадку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: