Півгодинний збій обійшовся Facebook в півмільйона доларів

Субота, 21 червня 2014, 16:15

Півгодинний  збій на Facebook, під час якого користувачі по всьому світу не могли отримати доступ до сервісу, коштував компанії більше 500 тисяч доларів.

Таку оцінку наводить аналітик журналу Forbes, пише "Лента.ру".

Якщо врахувати, що за перший квартал 2014 виручка Facebook становила 2,5 мільярда доларів, то в середньому на годину компанія заробляла за цей період 1,16 мільйона доларів.

Отже, півгодинний збій обійшовся соцмережі більш ніж в півмільйона доларів. Однак це невелика сума з урахуванням, наприклад, того, що Facebook за минулий рік витратила близько 20 мільярдів доларів тільки на придбання інших компаній.

Реклама:

Як відомо, Facebook була недоступна в четвер з 10 години. При спробі зайти на сторінці соцмережі повідомлялося, що "щось пішло не так".

Виходячи з повідомлень користувачів у Twitter, збій був глобальним. Щомісяця активна аудиторія Facebook становить близько 1,3 мільярда людей, а кожен день у соцмережу заходять близько 800 мільйонів користувачів.

"У нас відбувся технічний збій, через що люди не могли оновити свої сторінки на Facebook протягом нетривалого часу. Ми швидко виправили цей збій і повністю відновили роботу. Ми приносимо вибачення за заподіяні незручності", - сказали в прес-службі Facebook.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: