"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Збиток Росії від економрозриву з Україною становитиме 4,5-5 мільярда на рік

Субота, 21 червня 2014, 15:22

Максимально можлива випадаюча експортна виручка для Росії в умовах погіршення умов взаємної торгівлі з Україною становить 4,5-5 млрд доларів на рік у разі реалізації несприятливого сценарію розвитку російсько-українських відносин.

Про це випливає з доповіді Комітету громадянських ініціатив "Тупик боротьби інтеграцій в Європі", пише "Прайм".

При цьому критичні обсяги імпорту з України на найближчі три роки становитимуть до 2 млрд доларів на рік (комплектуючі для ВПК і ряду стратегічних машинобудівних виробництв).

Інший імпорт з України Росія заміщає за рахунок власного виробництва, кримського ефекту, зниження некритичного споживання (обсяг заміщення 4,3 млрд доларів або 27% всього імпорту з України в 2013 році), а також за рахунок імпорту з СНД - обсяг заміщення становить 1, 9 млрд доларів або 12% від імпорту з України і за рахунок імпорту з далекого зарубіжжя - обсяг заміщення 7,6 млрд доларів або 48% імпорту з України.

Реклама:

Можливі втрати для Росії у фінансово-кредитній та майнової сферах двосторонніх відносин з Україною оцінюються в 45-50 млрд доларів.

Ці втрати можливі при відмові української сторони від сплати заборгованості перед Росією, накладення обмежень на використання депозитів російських юридичних і фізичних осіб на Україні та вилучення російської власності на Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!