АМКУ пояснив, куди поділись бронежилети для АТО

Субота, 21 червня 2014, 13:13

Антимонопольний комітет спростовує заяву Міноборони про те, що його чиновники нібито блокують процес закупівлі для армії необхідного спрорядження.

Про це йдеться у повідомленні комітету, повідомляє "Укрінформ".

"Прес-служба Антимонопольного комітету уповноважена поінформувати громадськість стосовно скарги ТОВ "Аммо С" від 17.06.2014 щодо встановлення Міноборони дискримінаційних вимог у документації конкурсних торгів на закупівлю - "вироби текстильні готові, інші - 9 лотів", - йдеться у повідомленні .

В АМКУ наголошують, що "комітет діяв виключно в правових рамках, максимально швидко вирішивши питання. Разом з тим, Комітет начебто не може нести відповідальність ні за вибір замовником процедури закупівлі, ані за якість її проведення, ані за реалізацію учасниками своїх прав на оскарження".

Реклама:

Антимонопольний комітет також заявляє, що "скарга від ТОВ "Аммо С" була подана до органу оскарження за формою, в строки (18 червня 2014) та з оплатою за подання такої скарги (як це передбачено постановою Кабміну), і повністю відповідала Закону "Про здійснення державних закупівель", а також містила скарги заявника на адресу Міноборони щодо організації конкурсу під конкретного учасника".

Виходячи з наведеного, Антимонопольний комітет, як орган оскарження, не мав жодних підстав згідно з Законом не прийняти скаргу ТОВ "Аммо С" до розгляду.

Крім того, заявляє прес-служба АМКУ, Комітет, розуміючи важливість закупівлі, коли країна перебуває в умовах воєнного стану, а також свою відповідальність перед народом України, того ж дня (18 червня 2014) запитав в Міноборони інформацію, необхідну для розгляду скарги. "При цьому представникам Міноборони було роз'яснено нагальність отримання інформації для прийняття рішення Постійно діючою адміністративною колегією Антимонопольного комітету з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері держзакупівель. Однак, інформація від Міноборони до АМКУ надійшла лише о 16.00 20 червня 2014, після того як ще вранці в.о. Міністра оборони звинуватив Комітет у блокуванні закупівлі бронежилетів", - йдеться у повідомленні.

Колегія перенесла розгляд справи і вже о 20.00 20 червня 2014 року розглянула скаргу і відмовила ТОВ "Аммо С" у задоволенні вимог.

Прес-служба звертає увагу на те, що "6 травня 2014 року були прийняті зміни до законодавства, які вступили в законну силу 9 травня 2014, що дозволяють здійснювати закупівлі для потреб армії за спрощеною процедурою протягом 7-10 днів. 

Нагадаємо, 20 червня, в.о. міністра оборони Михайло Коваль заявив у ВР, що Антимонопольний комітет блокує процес закупівлі бронежилетів для української армії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!