Нацбанк вивів частину золота з офіційних резервів

П'ятниця, 20 червня 2014, 20:03

Кількість золота в офіційних резервах Національного банку в травні зменшилася приблизно на 90 тисяч тройських унцій на суму близько 113 мільйонів доларів - до 1,29 мільйона тройських унцій.

Про це повідомляє прес-служба НБУ в п'ятницю.

Згідно з ним, одночасно приблизно на таку ж суму збільшилася вартість золота, що не входить в офіційні резервні активи.

Востаннє таку ж ситуацію було зафіксовано в серпні 2004 року: тоді офіційний золотий запас Нацбанку зменшився приблизно на 130 тисяч тройських унцій з одночасним зростанням приблизно на таку ж суму вартості золота, що не входить в офіційні резерви.

Реклама:

У наступні роки обсяги золота в офіційних резервах тільки зростали. При тому в серпні 2013 року був зафіксований приріст відразу на 80 тисяч унцій з одночасним зменшенням вартості "неофіційного" золота приблизно на ті ж 100 млн доларів в грошовому еквіваленті.

Як повідомлялося, в рамках відновлення співпраці України з Міжнародним валютним фондом наприкінці квітня був проведений аудит міжнародних резервів країни.

Завдяки кредиту МВФ та іншій міжнародній фінансовій допомозі в травні міжнародні резерви України збільшилися на 25,8% - до 17,899 млн доларів, з них на частку золота припадало 9%, або 1,618 млрд доларів.

Вартість золота, що не входить в офіційні резерви, на кінець травня цього року становила 0,121 млрд доларів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!