Україна випустить ПДВ-облігації на 7 мільярдів

П'ятниця, 20 червня 2014, 17:45

Уряд України встановив граничний обсяг випуску облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість у сумі 7 мільярдів гривень.

Відповідну постанову №187 Кабінет міністрів прийняв 18 червня на підставі інформації Міндоходів про результати інвентаризації задекларованого до відшкодування на 1 січня 2014 року, але не відшкодованого ПДВ, і оприлюднив на своєму сайті в п'ятницю.

Згідно з програмою співпраці з МВФ, ПДВ-облігаціями може бути оформлений борг з відшкодування ПДВ на 1 січня 2014 року.

Сумарний обсяг їх випуску не перевищить 16,7 млрд гривень. Облігації випускаються строком на п'ять років під облікову ставку Нацбанку. Купон виплачується раз на півроку разом з амортизацією 10% основної суми. Номінальна вартість бездокументарних облігацій становить тисячу гривень.

Реклама:

Обсяг випусків ПДВ-облігацій визначає Міністерство фінансів в затверджених Кабінетом міністрів межах відповідно до реєстрів інвентаризації платників ПДВ. Кожен випуск буде оформлятися глобальним сертифікатом.

Уряд 21 травня доручив Міндоходів у двотижневий термін надати Мінфіну матеріали інвентаризації сум ПДВ для підготовки рішення Кабміну про граничний обсяг випуску облігацій.

Крім цього, Міндоходів у двомісячний термін має подати Мінфіну реєстри інвентаризації вже з урахуванням заяв платників ПДВ про оформлення боргу перед ними облігаціями. Відшкодування ПДВ облігаціями буде проходити на підставі таких заяв.

Згідно з даними Міндоходів, перший випуск ПДВ-облігацій буде здійснений після 27 червня.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!