"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР виділить українському виробнику свинини кредит 30 мільйонів

П'ятниця, 20 червня 2014, 09:37

Європейський банк реконструкції і розвитку виділить спільному українсько-британському підприємству "Нива Переяславщини" кредит у розмірі 30 мільйонів доларів для розширення виробничих потужностей.

Згідно з інформацією на сайті ЄБРР, рада директорів банку схвалила цей проект на засіданні 11 липня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Гроші компанія направить на розширення потужностей в 2013-2014 рр. і часткове рефінансування деяких з короткострокових і середньострокових кредитів підприємства.

Загальна вартість проекту з розширення потужностей оцінюється в 80,1 мільйона євро.

Реклама:

Реалізація проекту дозволить "Ниві Переяславщини" налагодити тісні відносини з м'ясопереробними підприємствами та підприємствами роздрібної торгівлі за рахунок збільшення поставок свинини, що, в свою чергу, спричинить зростання споживання м'яса вітчизняного виробництва та призведе до зростання цін на продукцію в преміум-сегменті.

Як повідомлялося, "Нива Переяславщини" планує до 2018 року побудувати в Київській області чотири свинокомплекси потужністю 30 тис. голів кожен.

Спільне українсько-британське ТОВ "Нива Переяславщини" зареєстровано в 1998 році. Займається рослинництвом і свинарством в Київській області, обробляє близько 20 тис. га.

Виробничі потужності компанії складають приблизно 200 тис. товарних свиней на рік. Їй також належать комбікормовий завод, забійний цех і м'ясокомбінат, що випускає продукцію під ТМ "П'ятачок".

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!