В Раді хочуть перевірити, як армія використала пожертвування українців

Понеділок, 2 червня 2014, 19:52

Депутати Верховної Ради пропонують парламенту створити тимчасову слідчу комісію з перевірки використання коштів, перерахованих українцями на підтримку армії.

Про це сказано у законопроекті №4968, повідомляють Українські новини.

 Авторами законопроекту виступили одразу 7 депутатів: Ірина Геращенко, Марія Матіос, Ростислав Павленко, Павло Розенко, Михайло Блавацький, Валерій Карпунцов (усі - фракція "Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка") і Олег Ляшко (позафракційний).

ТСК, як сказано у законопроекті, повинна здійснити перевірку використання коштів, перерахованих громадянами за програмою "Підтримай українську армію".

Реклама:

Крім того, комісія вимагати у Міністерства оборони щотижневих звітів про використання зазначених коштів і коштів держбюджету на потреби армії, перевірку прозорості державних закупівель.

До складу комісії пропонується включити 2 представників фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", по 1 представнику від фракцій УДАР, "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", а також депутатських груп "Економічний розвиток" і "Суверенна європейська Україна".

Звіт про пророблену роботу комісія має надати не пізніше 3-місячного строку від дня прийняття постанови.

Як повідомлялося, 15 травня Міноборони відзвітувалося про використання 101 млн гривень благодійної допомоги.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!