У РФ кажуть про готовність до переговорів з Україною по всіх газових питаннях

Понеділок, 2 червня 2014, 15:22

Перший платіж щодо боргу України за поставлений російський газ відкриває можливість для переговорів з усього комплексу питань.

Про це повідомили у прес-службі Міненерго Російської Федерації, передає УНІАН.

"Відповідні консультації між Росією, Європейською комісією та Україною буде продовжено найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

"Після оплати українською стороною першого траншу в розмірі 768 млн доларів, що надійшли на рахунок ВАТ "Газпром", прийнято рішення про перенесення початку режиму передоплати на 9 червня. До настання цього терміну Україна має сплатити решту з 2,237 млрд доларів заборгованості, а також узгодити графік боргових платежів за поставлений газ за період після 1 квітня 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як повідомлялося, 30 травня управління зі зв'язків з громадськістю НАК "Нафтогаз України" повідомило, що перерахувало "Газпрому" 786,3 млн доларів у рахунок оплати за природний газ, імпортований у лютому-березні 2014 року за ціною 286,5 доларів за тисячу кубометрів, яку НАК не оскаржувала.

Разом з тим, 30 травня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що якщо домовленості щодо ціни на газ не буде досягнуто під час останнього раунду тристоронніх переговорів з газу Україна-Росія-ЄС, який може відбутися вже в понеділок, 2 червня, Україна подасть позов до Арбітражного суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!