Швайка обіцяє, що українська продукція матиме альтернативні ринки збуту

Понеділок, 2 червня 2014, 14:25

Заява Россільгоспнагляду щодо повної заборони експорту сирів з України є неадекватною, оскільки вітчизняна сирна продукція відповідає всім міжнародним стандартам, є якісною і безпечною.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка під час брифінгу в Українському Кризовому Медіа Центрі.

"Враховуючи ненадійність російської сторони, ми активно працюємо над відкриттям нових ринків для української продукції, і вже найближчим часом озвучимо результати", - сказав він.

За словами міністра, сьогодні Мінагропрод виступає своєрідним лобістом української продукції для просування на зовнішні ринки. Ускладнення, які виникли внаслідок дій з боку Російської Федерації, компенсуються більшою цікавістю з боку Європейського союзу та інших країн.

Реклама:

"Сьогодні існує велика кількість нових контрактів з іноземними бізнес-партнерами. Ми на шляху відкриття нових ринків збуту, щоб не залежати від політичних настроїв Росії. Якщо Россільгоспнагляд вважає, що наша продукція не потрібна споживачеві РФ - це питання виключно політики Росії. Наша продукція дуже високої якості і знайде іншого покупця і іншого споживача, який буде вдячний за таку якісну і відносно недорогу продукцію", - додав Швайка.

Міністр повідомив, що на сьогоднішній день всі експортні зобов’язання України у аграрній галузі виконуються в повній мірі, а анексія Російською Федерацією території Криму на експортні надходження до бюджету країни не вплинула.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: