"Газпром" готовий знижувати ціну газу для України

Понеділок, 2 червня 2014, 12:19

Російський газовий гігант "Газпром" розгляне можливість зниження ціни на газ для України у разі погашення боргу не лише за рахунок експортного мита, а й шляхом комерційних переговорів.

Про це очільник "Газпрому" Олексій Міллер повідомив у понеділок журналістам у Москві, передає "УНІАН".

"У разі погашення українського газового боргу, російська сторона буде готова розглянути схему вирішення цінового питання не тільки через зниження експортного мита, а й шляхом прямих комерційних переговорів на корпоративній основі", - сказав Міллер.

Як повідомлялося, 27 травня Міллер заявив, що "вікно для переговорів" за ціною на газ для України відкриється лише після погашення накопиченого боргу, можливе зниження ціни за рахунок скасування експортного мита, як це було у відповідності з Харківською угодою.

Реклама:

Нагадаємо, 30 травня управління зв'язків із громадськістю НАК "Нафтогаз України" повідомило, що перерахувала "Газпрому" 786,3 млн доларів в рахунок оплати за природний газ, імпортований у лютому-березні 2014 року за ціною 286,5 доларів за тисячу кубометрів, який НАК не оскаржувала.

Водночас, 30 травня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що якщо домовленості за ціною на газ не буде досягнута під час останнього раунду тристоронніх переговорів щодо газу Україна-Росія-ЄС, який може відбутися вже в понеділок, 2 червня, Україна подасть позов до Арбітражного суду.

Яценюк ще раз нагадав, що позиція уряду України залишилася незмінною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!